TRABZON ÖZLEM - PINAR KARDEŞLER ÇİLEKLİ PASTA
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un
2 kasik kakao
1 paket kabartma tozu
Alacagi kadar portakal suyu ( goz karari)
Yarim paket Kakaolu buskuvi
1paket kiremsanti
Aldigi kadar muz
Aldigi kadar cilek
Yarim kase findik
Yarim kase Damla cikolata
Beyaz cikolata sosu
Siyah cikolata sosu
YAPİLİSİ
Kucuk cam keselerde yapilan bir tatlidir...
13 kase baz alinarak verilen bir tariftir...
5 yumurta ve 1 su bardagi toz seker, seker eriyene kadar cirpiliyor. Uzerine 1 su bardagi un, 2 kasik kakao ve 1 paket kabartma tozu karistirilip kucuk cam kaplarin yarisini doldurucak sekilde konularak firina verilir.
NOT: pistikten sonra kabarip kaseyi tamamen doldurmus olacagi icin yarisini dolduracak sekilde koyuyoruz.
Firinda pisme suresi 20-25 dakikadir. Kurdan testi yapabilirsiniz.
Firindan cikan pandispanyalar uzerine portakal suyu dokuldukten sonra ilimaya birakiliyor. İliklastiktan sonra ters cevrilip kaliplardan cikariliyor. Bu durumda kasenin altta kalan kismi uste geliyor ve usten 2 cm kalinliginda daha sonradan kapak yapilabilmesi icin parca aliniyor. Daha sonra keklerin ici oyuluyor ve ic malzemesi bu oyuklarin icine konuluyor.
İC MALZEME : kiremsanti cirpiliyor. İcine aldigi kadar muz ve cilek, yarim kase findik, yarim kase damla cikolata konulup karistiriliyor.
Hazirlanan icle doldurulan pandispanyalarin kesilen kapaklar ile ustu dolduruluyor.
Beyaz cikolata sosu ve siyah cikolata sosu ayri ayri pisiriliyor ve pandispanyalarin uzerine once beyaz sonrada siyah cikolatadan dokuluyor. Uzerleride cilekle suslendikten sonra servise hazir hale geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder