5 Temmuz 2013 Cuma

NEVŞEHİR ŞENNUR HANIM'IN MUTFAĞI Yarmalı Yayla Çorbası

NEVŞEHİR ŞENNUR HANIM'IN MUTFAĞI Yarmalı Yayla Çorbası

Malzemeler;
1 Kase Yarma
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurtanın Sarısı

Sosu İçin;
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Çay Kaşığı Kuru Nane

Yapılışı: Yarmaların üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kaba süzme yoğurt ve un konur ve güzelce karıştırılır. İçine bir yumurtanın sarısı eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
Yoğurtlu terbiye sosunun kesilmemesi için yarmalar pişince, suyundan bir iki kaşık sosa eklenir. Karıştırılır ve yavaş yavaş yarmaların üzerine eklenir.
Haşlanmış nohutlar da çorbaya ilave edilir ve bir iki taşım kaynatılır. Pişen çorbaya tereyağlı nane sosu yapılır ve üzerine gezdirilir.
Yarmalı Yayla Çorbası servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü