İZMİR BİLKAY HANIM'IN MUTFAĞI ŞAMBALİ
Malzemeler:
500 gram irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
250 gram tuzsuz badem.
Şerbetinin yapılışı:
3 su bardağı suyun içine 3 su bardağı şekere ilave edilir. Şeker eriyene kadar
karıştırılıp kaynatılır. Kaynayınca yarım limon suyu sıkılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Derin bir kap içinde 500 gram irmiğin üzerine 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı toz şeker karıştırılır. Ardından 2 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilya ilave ettikten sonra 5 dakika durmaksızın çırpılır. Daha çıtır çıtır ve karamelize olması için yağlanmış bir tepsi içine 1 yemek kaşığı un serpilir. Ardından da 1 yemek kaşığı dut pekmezi gezdirilir. Hazırlanan hamur dökülür. 250 gram tuzsuz badem hamurun üzerine tek tek dizilir. Üzerinin kızarması için 1 yemek kaşığı pekmez gezdirilir. Hamur 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Ardından 180 derecede 45 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan soğumaya bırakılır. Hazırlanan şerbet üzerine gezdirilir. Şambalimiz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder