9 Temmuz 2013 Salı

TRABZON GÖNÜL HANIM'IN MUTFAĞI Akçaabat Köftesi

TRABZON GÖNÜL HANIM'IN MUTFAĞI Akçaabat Köftesi

Malzemeler:
2 kg Dana Kıyma (Kaburga, kol ve gerdan kısmından)
340 gr ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)
5 Diş Sarmısak
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Garnitür;
Biber ve Domates Izgara

Yapılışı;
Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan 2 kg dana eti alıyoruz. Ancak mutlaka kıyma haline getirilirken yaklaşık 340 gr ekmekle beraber kıyma makinasından geçiriyoruz. 5 diş sarımsak rendeliyor, tuz ekliyoruz ve iyice
özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Elde yuvarlak şekil veriyor ve hazırlanan mangalda kızartıyoruz. Yanına domates ve biber közlendikten sonra Akçaabat Köftemiz servise hazır hale geliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü