5 Temmuz 2013 Cuma

NEVŞEHİR ŞENNUR HANIM'IN MUTFAĞI Ayva Boranisi

NEVŞEHİR ŞENNUR HANIM'IN MUTFAĞI Ayva Boranisi

Malzemeler:
6 Adet Ayva
200 gr Dana Kuşbaşı
1 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil

Yapılışı: Ayvalar kabukları ile birlikte enine 2’ye bölünür. Tencerede düzgün durmaları için sap kısımları kesilerek düzleştirilir. Çekirdekli kısımları temizlenerek çanak şekline getirilir.
Hazırlanan ayvalar tencereye dizilir ve biraz da sıcak su eklenerek biraz yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.
İç harcı için etler küçük küçük doğranır. Yağsız bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinçleryıkanır ve süzülür. Kendi suyunu çeken etler ocaktan alınır ve içine pirinç eklenir. Tarçın da koyulduktan sonra harç karıştırılır ve yumuşayan ayvaların içine yerleştirilir.
Ayva tenceresindeki suya da karanfiller eklenir. Harç ile doldurulan ayvaların üzerine üzüm pekmezi gezdirilir. Tüm malzemeler iyice pişene kadar tekrar ocağa alınır.
Ayva Boranisi servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü