ANTAKYA ŞERİFE HANIM AŞUR
Malzemeler: 500 gram ıslatılmış buğday, 500 gram koyunun gerdan eti , 3 adet
soğan, 3 yemek kaşığı acı biber salçası, 3 tatlı kaşığı kimyon, 3 tatlı kaşığı tuz, ceviz, 2 yemek kaşığı tereyağ.
Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağ, sıvıyağ, 3 yemek kaşığı kimyon.
YAPILIŞI : 500 gram buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. Düdüklü
tencerenin içine önceden ıslatılmış buğday ve 500 gram gerdan eti konulur (Ölçü
mutlaka birebir olmalı). Tencerenin içine 3 adet soğan iri iri doğranır. Ardından 3
yemek kaşığı acı biber salçası ilave edilir. 3 tatlı kaşığı kimyon ve 3 tatlı kaşığı tuz
ekledikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
2 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritilir. Düdüklü tencerede pişen aşurun içine,
eritilen tereyağ dökülür. Tokmakla, tencere içinde etler tel tel olana kadar dövülür.
Dövülen aşur geniş bir tepsi içine konulur. Başka bir kap içinde 2 yemek kaşığı
tereyağ ve sıvıyağ eritilir. (sıvıyağ, tereyağın donmamasını sağlar). 3 tatlı kaşığı
kimyon ilave edilerek yağın içinde yakılır. Kızdırılmış yağ, tepsi içine sıcak olarak
dökülür. Son olarak iri parçalanmış cevizler tepsinin üzerine dökülür. Aşurumuz
servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder