2 Temmuz 2013 Salı

ANTAKYA ŞERİFE HANIM KÜNEFE

ANTAKYA ŞERİFE HANIM KÜNEFE

Malzemeler: 1/2 kg tel kadayıf, 300 gram tereyağ, tuzsuz keçi peyniri.
Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su.

Şerbetin yapılışı: 2,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı suyun içinde eritilir.

Yapılışı: Küçük bir tencerede 300 gram tereyağ eritilir. 1 kg tel kadayıfın üzerine
eritilmiş tereyağ dökülerek ovulur. Kadayıflar ufak ufak koparılır. Altı hafif yağlanmış tepsiye, kenarları bir parmak boşluk kalacak şekilde kadayıfın yarısı bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine tuzsuz keçi peyniri serpilerek bastırılır. Geriye kalan kadayıf tepsinin üzerine gezdirilir. Ocağın üzerinde sürekli çevrilerek pişirilir. Kadayıfın pişip pişmediği bıçak yardımıyla kenarı kaldırılarak anlaşılır. Altı pişen kadayıf, başka bir tepsiye çıkarılır. Bu defa diğer tarafını pişirmek için tepsi yağlanır ve çıkarılan kadayıf tekrar tepsiye konularak kızartılır. Soğutulan şerbet sıcak kadayıfın üzerine gezdirilir. Fıstık dökülerek süslenir. Künefemiz servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü