6 Temmuz 2013 Cumartesi

ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA

ANTAKYA GÜL HANIM'IN MUTFAĞI PEYNİRLİ HELVA

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 kg tuzsuz peynir
4 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Bir tencere içinde 2 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulur. İrmiklerin rengi sararıncaya kadar kavrulur. Şerbetiiçin 4 su bardağı şeker, 6 su bardağı suyun içinde kaynatılır. Şerbetin içine kavrulmuş irmikler dökülür ve karıştırılır. Suyu çekilince, içine dilimlenen peynirler dökülür Ve karıştırılır. Macun kıvamına gelen peynirli helvamız sıcak olarak servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü