5 Temmuz 2013 Cuma

TOKAT ERBAA AYSEL HANIM'IN MUTFAĞI Barbunyalı Bacak Çorbası

TOKAT ERBAA AYSEL HANIM'IN MUTFAĞI Barbunyalı Bacak Çorbası 

Malzemeler: 
1 Kase Barbunya 
1 Kase erişte

Sosu için:
2 Adet orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın.
1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
1 Kase Barbunyayı üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Barbunyalar yumuşayınca, üzerine 1 kase erişte ekleyip haşlamaya devam edin.
Sosu için; başka bir kapta yemeklik doğranmış 2 adet soğanı, ayçiçeği yağında kavurun. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Nane ve pul biberini ekleyip karıştırın. Erişteler ve barbunyalar yumuşayınca, sosunu üzerine ekleyip 10 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü