4 Temmuz 2013 Perşembe

KARS CANAN HANIM'IN MUTFAĞI Piti

KARS CANAN HANIM'IN MUTFAĞI Piti

Malzemeler
1.5 kg kuzu eti
1 kg. Nohut
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
2 kaşık Tereyağ

Yapılışı: Etler düdüklü tencerede tereyağı ile biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek, kapağı kapatılan düdüklüde pişirilir. Nohutlar da ayrı bir tencerede haşlanır.
Safran sıcak suda rengini verene kadar bekletilir. Pişen nohutlar düdüklüdeki etlere eklenir. Safran da tencereye ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar da su eklendikten sonra safran iyice rengini verene kadar biraz daha pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü