21 Haziran 2013 Cuma

AZERBAYCAN NİGAR HANIM’IN MUTFAĞI YEŞİL ÇORBA




AZERBAYCAN NİGAR HANIM’IN MUTFAĞI
YEŞİL ÇORBA


Malzemeler:
500 gr kemikli et
½ demet kuzukulağı
½ demet kişniş
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet patates
1 tutam karabiber
½ limon


Yapılışı: yarım kilo kemikli et üzerini 3-4 parmak çıkacak kadar suyla haşlanır. 1 adet patates soyulup iri halinde doğranır. Haşlanan etler çıkartılıp, suyunda 2 yemek kaşığı pirinç ve patatesler pişirilmeye başlanır. Taze soğan, kuzukulağı, dereotu, kişniş ve maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanmış etler kemiklerinden sıyrılır, pişmeye devam eden patates ve pirince eklenir. 1-2 taşım kaynayınca yeşillikler katılır. Arzuya göre tuz, 1 tutam karabiber atılıp yarım limonun suyu sıkılır. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. 2 adet yumurta (akıyla beraber) çırpılır ve çorbaya dökülüp karıştırılmadan ocağın altı kapatılır.
Yeşil Çorba servise hazırdır.




Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

youtube mp3 dönüştürücü